Be Sea

Sweet life

Videók dohányzásról...

2009.08.31. 15:03 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

Ha valaki megnéz egy ilyen néha sokkoló videót nem valószínű, hogy leszokik a dohányzásról, sőt talán még ki is nevetheti, de ha van olyan aki a videó után nem nem kezdi el s nem szokik rá, esetleg tényleg abbahagyja akkor megéri írni és folyamatosan beszélni róla. Szóval aki teheti (és miért ne thetné?) NE DOHÁNYOZZON!

Ime egy videó arról mi is zörténik a szervezetünkben dohányzás közben:

S ezek pedig a mellékhatások: 

Forrás: Biokémiablog

Édes nyalánkságok

2009.08.31. 03:05 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

Édesítőszerek vs. cukor

Manapság négyfajta édesítőszert találunk a boltok polcain vagy az ételekben, italokban (szacharin, a ciklamát, az aceszulfám-K és az aszpartam), de vajon melyiknek milyen tulajdonságai vannak? Noss a szacharin talán a legrégibb édesítőszer, több mint 100 éve ismert. Igen erős hatású hiszen a cukornál 300-szor édesebb és olcsó is. Mindezek ellenére napjainkban egyre kevesebbet használják, mert van egy fajta kellemtlen fémes utóíze és főzés vagy sütésközben lebomlik ugyanis hőre érzékeny. A ciklamátot nátrium- vagy kalciumsója formájában használják. Ez „csak” 30-szor édesebb a cukornál, és ize szinte tökéletesen megeggyezik vele. Az előnye szacharinnal szemben, hogy...

BŐVEBBEN ->

Autista gyerekekért

2009.08.27. 23:25 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

Idén augusztusban a TreeHouse kampányt indított az autista gyerekekért, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyermekek fejlődése szempontjából mennyire fontos a korai beavatkozás. Ez a nemzetközi, online szolgáltatás családoknak szolgál hasznos információkkal az autista gyerekek oktatásáról és rendkívüliségeről, összekapcsolja azon családokat melyeknek hasonlóképp van autista tagja. Már rengeteg szülő használja az oldalt, hogy megosszák ötleteiket, észrevételeiket és hogy erkölcsi támogatást nyújtsanak egymásnak. Épp ezért a felmérések mind azt mutatják, hogy valóban szükség van erre a nemzetközi szolgáltatásra, főként a kevésbé tapasztalt szülők miatt. A TreeHouse kampány reklámjait, képeit a CHI & Partners ügynökség készítette, Tim McPherson látványos együttműködésével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek: Mi az autizmus?

Forrás: talkaboutautism.org.uk

Vezetés közben TILOS telefonálni!!!!!!!

2009.08.23. 17:57 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

Véres oktatófilm a vezetés közbeni sms-ezés ellen!

A brit tinédzserek körében elterjed elfoglaltságnak számít a folyamatos sms-ezés - akár még vezetés közben is. Sajnios ez nálunk is igaz sőt sokan még beszélgetnek is vezetés közben. A walesi Gwent rendőrsége úgy döntött, elrettentő mozival vet véget ennek a gyakorlatnak. Az okatóvideo, amit helyi színészek segítségével forgattak szándékosan sokkolóra sikeredett annak érdekében, hogy elriassza a tinédzsereket a vezetés közbeni sms-ezéstől. Alkotói lassított képsorokon, igen naturalisztikusan mutatják be, mi történik egy autóban ülő lánytársasággal, miután a szöveges üzenetet pötyögő sofőr miatt kitérnek a sávjukból, és két másik kocsival ütköznek. Az oktatófilmnek csak kisebb részét tölti a baleset, az ezt követő percekben azt nézhetjük végig, ahogyan a mentők kiemelik a roncsokból a halottakat és súlyos sérülteket. A mozit nem látták el magyarázó feliratokkal, vagy kommentárral: ez az előadást tartó szakember dolga lesz az iskolában.

Forrás:Origo.hu

Augusztusi vizsgaidőSUCK...

2009.08.23. 17:16 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

A napokban beszélgettem egy kedves ismerősömmel aki mondta, hogy nagyon-nagyon izgul, mert nekik most jön az augusztusi vizsgaidőszak...jó neki!!?... Azért hogy egy kis lelket öntsek bele rögtön kerestem egy-két humoros videót, hogy felvidítsam. Noss ezt küldöm Neki és azoknak akik hasonló helyzetben vannak: 

Az első szívdbbanások...

2009.08.13. 23:24 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

Ha valamiben van iPod dokkoló vagy WiFi, legyen az egy mp3 lejátszó, mérleg, ütvefúró, botmixer vagy sörcsap általában másfélszer annyiért lehet eladni. Szerencsére azért az emberiség számára az előzőeknél hasznosabb dolgokat is kezdi utolérni a vezetéknélküli technika és mi fontosabb lenne, mint az orvostudományban történő előrelépés. A hét elején történt bejelentés mindenképpen óriási mérföldkőnek számít a New Yorkban élő 61 éves Carol Kasyjanski megkapta a világ első vezeték nélküli adatátvitelre képes szívritmus szabályzóját.

Bővebben... »

Irány a nyár, de amire figyeljünk....

2009.08.13. 23:04 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

Mivel is töltsük a jólmegérdemelt nyári pihenést? Esetleg sok alvás, de mint tudjuk az egésznapos lazítás után jólesik egy kis henyélés… Persze utazhatunk a nagyvilágban, de akár itthon is hiszen megannyi érdekes látni való van hazánkban is. A bevállalósabbak választhatják az aktív nyaralást mint például túrázás, sportolás…Bárhogyan döntünk is, mindenféle nyaralás lehetséges... cukorbetegeknek is.! Megfelelő felkészülés után és egy korszerű vércukormérő birtokában szinte mindegy, hogyan üdül az, aki cukorbeteg.

Amennyiben úgy dönt, hogy úticélja egy távoli és ismeretlen földrész, esetleg valamilyen szokatlan sportra, tevékenységre készül, érdemes lenne megfontolni néhány tanácsot.

BŐVEBBEN ->

Mindent az Inzulinról III.rész

2009.08.03. 21:27 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

A cukorbeteg emberek egy része inzulinadására szorul. A nekik szánt készítmények inzulintartalmát nemzetközi egységekben (NE) adják meg. A legtöbb inzulinoldat - beleértve az itthon is forgalomban levőket -1 ml-ben 40 NE-et tartalmaz. A befecskendezéséhez 1 vagy 2 ml-es fecskendőket használhatunk és újabban előretöltött, korszerű, könnyen kezelhető patronos inzulinadagoló készülékek kerültek forgalomba. Ezek volnának az úgynevezett inzulintollak. Hazánkban kétféle nagyságú tű van leginkább használatban, a 8mm-es és a 12,7mm-es. Ám újabban 30G-s ultravékony tűket is gyártanak. Az "egyszerhasználatos" tűket lehet többször is használni, egészen addig míg hegyük el nem tompul, de a tűvédőt mindig gondosan helyezzük vissza! Ha a bőr tiszta, ne használjunk alkoholos törlést. Legjobb, ha a has bőrredőjébe adjuk az injekciót, és ajánlott változtatni a beadási helyeket, így elkerülhető a lipodisztrófia a gyakran szúrt ponton. Esetleg annak begyulladása, seb kialakulása.

BŐVEBBEN ->

Around the world


Debrecen, Hungary Current Weather

Locations of visitors to this page

Google Pagerank, SEO tools

Online Rádió

Naptár

augusztus 2009
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Képek

Keresel valamit?

Az alábbi keresővel gyorsabban körbenézhetsz a site-on:

Nincs eredmény? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassak!

Más

Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
Technorati Profile Add to Technorati Favorites

Orvosi keresők

Friss kommentek

süti beállítások módosítása