Be Sea

Sweet life

Édes nyalánkságok

2009.08.31. 03:05 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

Édesítőszerek vs. cukor

Manapság négyfajta édesítőszert találunk a boltok polcain vagy az ételekben, italokban (szacharin, a ciklamát, az aceszulfám-K és az aszpartam), de vajon melyiknek milyen tulajdonságai vannak? Noss a szacharin talán a legrégibb édesítőszer, több mint 100 éve ismert. Igen erős hatású hiszen a cukornál 300-szor édesebb és olcsó is. Mindezek ellenére napjainkban egyre kevesebbet használják, mert van egy fajta kellemtlen fémes utóíze és főzés vagy sütésközben lebomlik ugyanis hőre érzékeny. A ciklamátot nátrium- vagy kalciumsója formájában használják. Ez „csak” 30-szor édesebb a cukornál, és ize szinte tökéletesen megeggyezik vele. Az előnye szacharinnal szemben, hogy...

BŐVEBBEN ->

A bejegyzés trackback címe:

https://kispisze.blog.hu/api/trackback/id/tr291349856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Around the world


Debrecen, Hungary Current Weather

Locations of visitors to this page

Google Pagerank, SEO tools

Online Rádió

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képek

Keresel valamit?

Az alábbi keresővel gyorsabban körbenézhetsz a site-on:

Nincs eredmény? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassak!

Más

Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
Technorati Profile Add to Technorati Favorites

Orvosi keresők

Friss kommentek

süti beállítások módosítása