Be Sea

Sweet life

Elemet Vírusokból???

2009.04.06. 16:04 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

Hmmm kicsit úgy kezdődik mint a Resident Evil (Kaptár) című film, de lássuk inkább a tényeket...

 

 

Génsebészeti módszerekkel előállított vírusokból készítettek lítium-ion elemet az MIT kutatói. A tudósok szerint sem az elemek, sem a vírusok nem veszélyesek az emberekre, a találmány következő generációját pedig akár már piacra is lehetne dobni, írja a Business Green.

A gyártási folyamat a kutatók szerint költséghatékony, nem káros a környezetre, szobahőmérsékleten zajlik, nem tartalmaz káros oldószert, valamint olyan lítium-ion elemet lehet ennek segítségével előállítani, amiben nincsen semmilyen mérgező elem. A technológia lelkét az a trükk adja, hogy génsebészi módszerekkel előállított bakteriofág (baktériumokban élősködő) vírusok építik fel az elemek töltött végeit. Angela Belcher MIT-professzor állítása három évvel korábban már tudtak gyártani vírusokkal negatív töltésű anódokat kobalt-oxid és arany hozzáadásával - most pedig sikerült pozitív töltésű katódokat is létrehozni fém-foszfátokkal és szénszálas nanocsövek alkalmazásával.

Becher elmondta a Business Green oldalnak, hogy a vírus képes felismerni bizonyos anyagokat és kötődni azokhoz, valamint nagyon vezetőképes jellegű hálózatot képes alkotni, így gyakorlatilag a nanoszálak hálózatán elektronok képesek utazni, azaz végeredményben a teljes rendszer képes elemként viselkedni. A kutatócsoport elmondása szerint a vírusok csak baktériumokban élősködnek, emberekben nem.

A pénzérme méretű elemet Angela Becher professzor már Obamának is bemutatta, a tervek szerint pedig a technológia már akkor megjelenhetne a piacon, ha az elemek új generációját előállítják. A jelenlegi változatban a katódot alkotó anyag nem megfelelő, új kísérletekben mangán-foszfáttal és nikkel-foszfáttal is kísérleteznek.

Noss érdekesnek hangzik, de mi van a spontán mutációkkal??? Mindenesetre kíváncsian várjuk az első pédányokat.

Forrás: Hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kispisze.blog.hu/api/trackback/id/tr11049814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Around the world


Debrecen, Hungary Current Weather

Locations of visitors to this page

Google Pagerank, SEO tools

Online Rádió

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képek

Keresel valamit?

Az alábbi keresővel gyorsabban körbenézhetsz a site-on:

Nincs eredmény? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassak!

Más

Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
Technorati Profile Add to Technorati Favorites

Orvosi keresők

Friss kommentek

süti beállítások módosítása