Be Sea

Sweet life

Facebook botrány

2009.04.06. 16:44 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

Hűű ez érdekes..." a közösségi honlap tulajdonosai minden olyan tartalmat birtokoltak, amelyet a felhasználók töltöttek ki, vagy fel, még akkor is, azok kitörölték magukat a rendszerből"...

 

 Az óriási felháborodás miatt az üzemeltetők megígérték, hogy kiszedik az ominózus változtatást, és a felhasználóknak minden addiginál nagyobb szabadságot adva lehetőséget nyújtanak arra, hogy ők maguk alakítsák a Facebook szabályait.

Ugyanakkor az új szabályrendszer nem igazán nyújt lehetőséget arra, hogy a Facebook konkrétan meg is valósítsa "demokratikus" elképzeléseit, illetve a cambridge-i kutatók szerint az egész csak porhintés volt. Ráadásul szerintük jó pár új szabály még nem is legális.

"Nagyjából egyetértünk azzal az elképzeléssel, hogy egy nyitott, átlátszó rendszerré váljon a Facebook" - olvasható a kutatók jelentésében. "Ugyanakkor a most kidolgozott szabályrendszer alapján lehetetlen ezt a célt ténylegesen el is érni, így úgy tűnik, hogy a Facebook vezetősége pusztán üres ígéretekkel szédítette a felhasználókat. Ez még a korábbi perpatvarnál is rosszabb, amely a szolgáltatási feltételek megváltoztatása körül zajlott."

A jelentés szerint a Facebook vezetősége minden bizonnyal jót akart, ugyanakkor a legális és üzleti komplikációk olyan szinten megkavarták ezeket a szép ígéreteket, hogy úgy tűnik: a végén nem lesz egészből semmi…

Nem is tudom vajon megéri-e kiadni magunkról azt a sok adatot, képet, stb. Csak pár kattintás és bárkiről szinte bármit ki lehet deríteni. Vajon akik regisztrálnak ilyen közösségi oldalakra tudják mindezt? Valószínűleg nem foglalkozik vele.... ,de hát akkor nem mindegy?!

Forrás: Hvg.Hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kispisze.blog.hu/api/trackback/id/tr711049928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Around the world


Debrecen, Hungary Current Weather

Locations of visitors to this page

Google Pagerank, SEO tools

Online Rádió

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képek

Keresel valamit?

Az alábbi keresővel gyorsabban körbenézhetsz a site-on:

Nincs eredmény? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassak!

Más

Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
Technorati Profile Add to Technorati Favorites

Orvosi keresők

Friss kommentek

süti beállítások módosítása