Be Sea

Sweet life

Design Hét

2009.08.23. 16:40 szólj hozzá Be Sea

Share on Twitter                       Share

 

 

 

 

 

 

 

 

A Design Terminál Nonprofit Kft. a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével hatodik alkalommal rendezi meg 2009. október 2-11. között a Design Hét Budapest című eseménysorozatot a Kreativitás és Innováció Európai Éve programsorának hivatalos részeként. Az idei eseménysor a kreatív energiák tematika köré szerveződik. Kitüntetett figyelmet kap az alkotói kreativitás, a tudás alapú termékek és szolgáltatások, az új generációs anyagok és a XXI. századi technológiák. Napjainkra a design egyértelműen kulcsfontosságú kreatív iparággá fejlődött, s jövőnk egyik legfontosabb művészeti-tudományos-technikai területe.

A Design Hét Budapest ismét a főváros egész területén zajlik majd, a nagy múzeumoktól kezdve a kis műhelyekig, a közterektől a különféle szubkultúrák kedvelt helyszíneiig. Természetesen lesz Magyar Formatervezési Díj kiállítás, speciális WAMP, Pecha-Kucha Night és számos divatbemutató. A tavalyi év sikerére való tekintettel folytatódik a kedvezményes vásárlási akció, amelyben idén 60 üzlet, bemutatóterem és műhely vesz részt, 20% kedvezménnyel. A Design Terminál Versenyben című kiállítása magyar tervezők közreműködésével létrejött, a nemzetközi színtéren sikeresen helytálló termékeket vonultat fel.

A számos nemzetközi vonatkozású design programban fontos szerepet kap a finn formatervezés, ezért az idei Design Hét Budapest sztárvendége a finn Harri Koskinen lesz, s Budapestre jön a finn Re-interpreting Nature tárlat is, mindkettő a WAMP szervezésében. Szintén külföldi alkotók munkáit hozza testközelbe a Swiss Design in Hollywood című kiállítás, a dán INDEX 2007, valamint a CorianŽ által a cseh designer- és építészhallgatók számára kiírt pályázat legjobbjaiból szemezgető tárlat is.

A hétvégéken Design gyerekeknek címmel speciális foglalkozásokra kerül sor a nagyobb kiállítási helyszíneken, így a fesztivál történéseibe a legfiatalabb korosztály is bekapcsolódhat.

Új elem a Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díj, továbbá a Design Terminál Nyitott Stúdiók kezdeményezése, amely során a nagyközönség 16 kortárs designer műhelyébe, stúdiójába látogathat el.

Az eltelt évek alatt a Design Hét professzionális, nemzetközi összehasonlításban is jelentős fesztivállá nőtte ki magát, erre kommunikációjának számos új eleme is utal. A hivatalos megnevezés kiegészítése - a Budapest szó használata - az esemény megkülönböztetésére szolgál az európai design hetek sorában. Ennek tudatosítását segíti a Vargha Balázs (Stalker Studio) tervezte új logo, valamint az a komplett vizuális rendszer, amely a szervezők szándéka szerint hosszú távra szól. Ez az új arculat jelenik meg a Design Hét Budapestet népszerűsítő közterületi reklámkampányban is, melynek keretében a közel egy hónapon keresztül városszerte látható Citylight poszterek és járműreklám mellett az Erzsébet-hídon és az Erzsébet téren elhelyezésre kerülő zászlók tucatjai hangsúlyozzák a fesztivál jelentőségét.

Forrás:designpumpa
Részletes program, további információ: www.designhet.hu
Az idei program szeptember 1-től érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kispisze.blog.hu/api/trackback/id/tr801332923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Around the world


Debrecen, Hungary Current Weather

Locations of visitors to this page

Google Pagerank, SEO tools

Online Rádió

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Képek

Keresel valamit?

Az alábbi keresővel gyorsabban körbenézhetsz a site-on:

Nincs eredmény? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassak!

Más

Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu
Nemdohányzó honlap
Technorati Profile Add to Technorati Favorites

Orvosi keresők

Friss kommentek

süti beállítások módosítása